Big Balloon Publishers

Bedrijven

Sinds haar ontstaan in 1990 is Big Balloon een uitgeverij die zich met haar producten richt op de jeugd- en jongerenmarkt, met de focus op kinderen van 3-8 jaar. Big Balloon brengt een grote variëteit aan producten op de markt, zoals tijdschriften, activiteiten-uitgaven, leesboekjes, pockets, kartonboeken, vakantieboeken en puzzelboekjes. De meeste uitgaven zijn gebaseerd op populaire tv-series. Denk daarbij aan characters van Nickelodeon, Disney, E-One, Hasbro, etc. Voorbeelden van uitgaven van Big Balloon zijn Disneytitels zoals Frozen, Prinses en Cars. Maar ook producten met PAW Patrol, Woezel en Pip, My Little Pony, Peppa Pig, Teletubbies en Justin Bieber in de hoofdrol verschijnen met grote regelmaat. De producten van Big Balloon zijn te vinden in de supermarkt en bij boek- en tijdschriftenwinkels, zoals AKO, Bruna en Primera. De boekuitgaven zijn verkrijgbaar via het Centraal Boekhuis. Een aantal uitgaven is ook te vinden in het speelgoedkanaal.

Daarnaast werkt Big Balloon nauw samen met organisaties die activiteiten ontwikkelen voor een jeugdige doelgroep: denk bijvoorbeeld aan lezersacties met kranten, speciale uitgaven voor een specifiek kanaal of producten voor een specifieke retailer.

Het bedrijf is actief in het Nederlands en Vlaams taalgebied en is gevestigd in Haarlem. Er werken 10 mensen in vaste dienst. Op de website van Big Balloon leest u welke nieuwe titels er verschijnen.

  • Uitgeverij Big Balloon BV
    StofLab Haarlem
    Hendrik Figeeweg 5-L
    2031 BJ Haarlem

  • info@bigballoon.nl
  • www.bigballoon.nl